Foto's worden niet overgebracht vanaf kaart

Er zijn verschillende factoren te overwegen wanneer een Eyefi Mobi-kaart foto's niet uploadt. Het is belangrijk te onthouden dat bestanden alleen draadloos automatisch worden overgezet vanaf een Eyefi Mobi-kaart. Het maakt niet uit in wat voor een apparaat de kaart zit, als de kaart stroom krijgt, zal deze bestanden proberen over te brengen. We raden aan de volgende stappen te volgen wanneer je problemen ondervindt met het uploaden vanaf de Eyefi Mobi-kaart.

Herkent de kaart dat er nog overdrachten in behandeling zijn?

Eyefi Mobi-kaarten brengen alleen .JPG-foto's over. Het kan ook nodig zijn te controleren of foto's die nog niet zijn overgezet, in een ondersteunde map staan.

Zorg ervoor dat de kaart stroom krijgt

Als je problemen ondervindt met het overbrengen van bestanden vanaf de Eyefi Mobi-kaart, moet je ervoor zorgen dat de instellingen voor energiebeheer van je camera zo zijn ingesteld dat de camera niet meteen wordt uitgeschakeld. Bij de meeste camera's kun je de tijd waarin de camera de stroom naar de kaartsleuf uitschakelt, instellen. Zet deze instelling op je camera via de instelling "Automatisch uit" op zo lang mogelijk. Hierdoor zal de kaart stroom krijgen tijdens het overbrengen van bestanden.

Draadloze overdracht inschakelen op camera's

Sommige Eyefi Connected-camera's schakelen de draadloze functie van Eyefi-kaarten standaard uit waardoor de Eyefi-kaart foto's en video's niet draadloos kan overbrengen. Als de Eyefi Connected-camera geen foto's overbrengt, controleer dan of de Eyefi-functie op de kaart is uitgeschakeld. Volg de instructies onder Draadloze overdracht inschakelen op Canon-camera's voor meer informatie. Volg de instructies onder Draadloze overdracht inschakelen op Nikon-camera's voor meer informatie.

Kan de kaart verbinding maken met een smartphone of tablet?

Als een Eyefi Mobi-kaart aanstaat terwijl deze in een camera zit, dan zal de kaart bestanden proberen over te brengen naar de smartphone of tablet waaraan deze gekoppeld is. Het is belangrijk dat je smartphone of tablet de Eyefi Mobi-kaart herkent. Volg de setup-instructies voor iPhone en iPad of Android om te bevestigen dat je smartphone of tablet de Eyefi Mobi-kaart herkent als draadloos netwerk. Als je de Eyefi Mobi-kaart niet kan toevoegen als netwerk, dan zullen er waarschijnlijk geen foto's worden overgebracht.

Variabiliteit bereik

Zet de camera wat dichter bij je smartphone of tablet wanneer je problemen ondervindt met draadloos overbrengen vanaf je camera. Maak een paar JPG-foto's en wacht een minuut of twee om te zien of de kaart de nieuwe foto's overbrengt.

Als niets het probleem oplost

Als je alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en de kaart brengt nog steeds geen foto's over, kun je het beste contact opnemen met de Klantenondersteuning van Eyefi.