Foto's importeren in Lightroom

Je kunt de automatische functie voor importeren van Lightroom gebruiken om te "controleren" op nieuwe foto's van je Eyefi Mobi-kaart om deze in bijna-real-time te maken, te bewerken en portretten te presenteren.

Lightroom instellen om automatisch te importeren van een Eyefi Mobi-kaart

1. Open Eyefi Mobi Desktop en zorg ervoor dat er een lokale bestemming is ingesteld voor je foto's. Je moet ook controleren of Organize by date taken (organiseren op datum van opname) aangevinkt is (dit voorkomt dat Lightroom foto's van eerdere sessies importeert).
  2. Maak een paar foto's. Hierdoor wordt geforceerd dat Eyefi Mobi Desktop een map aanmaakt voor foto's op die opnamedag.
  3. Blader naar de map die in stap 1 is aangegeven en verwijder de foto's die in stap 2 zijn gemaakt. Lightroom kan alleen automatisch importeren vanuit een lege map. Als de proefopnamen niet worden verwijderd, zal Lightroom daar later om vragen; het is beter dit nu te doen.
  4. Start Lightroom op en maak een Watched Folder (gevolgde map) aan van waaruit Lightroom automatisch zal importeren. Ga naar Bestand > Autom. importeren > Instellingen voor autom. importeren.
  5. Selecteer Choose (kiezen) aan de rechterkant van het bestandspad van de Watched Folder (gevolgde map) en blader naar de map waaruit in stap 3 foto's zijn verwijderd; klik vervolgens op de knop OK.
    Lightroom kan de afbeeldingen ook naar een andere map kopiëren. Hierdoor wordt het exporteren van de hele catalogus naar een andere computer voor uiteindelijke verwerking eenvoudig.
  6. Ga naar Bestand > Autom. importeren > Autom. importeren inschakelen.
  7. Start met het maken van foto's. Het kan een minuut duren voor afbeeldingen worden overgebracht naar Lightroom. Tijdens het maken van de foto's zal een voorbeeld van de Eyefi Mobi-miniatuur verschijnen bij het overbrengen van de foto naar de computer; deze verschijnt daarna in Lightroom.
  8. Selecteer de laatste foto in het strookje van de ontwikkelmodule; dit waarborgt dat de nieuwste foto de laatst getoonde foto zal vervangen. Als een foto in het midden van het filmstrookje wordt geselecteerd, worden nieuwe foto's toegevoegd aan het einde van de strook, maar blijft de geselecteerde foto in focus.