Probleemoplossing voor Android-setup

Voltooi de volgende stappen om de Eyefi Mobi-kaart in te stellen:

1. Maak een foto
  2. Breng foto's over

1. Maak een foto

Zit de Eye-Fi Mobi-kaart in de camera?

Zorg ervoor dat de Eyefi Mobi-kaart in de camera zit.

Heb je al foto's genomen?

Tijdens het setup-proces moet in elk geval één foto worden gemaakt, zodat de Eyefi Mobi-kaart verbinding kan maken met je Android-apparaat.

Maak je foto's in .JPG-indeling?

Eyefi Mobi-kaarten brengen alleen JPG-foto's over.

2. Breng foto's over

Heeft de Eyefi Mobi-kaart stroom?

De camera moet ingeschakeld zijn zodat de Eyefi Mobi-kaart foto's kan overbrengen. Het kan voorkomen dat je de instellingen voor energiebeheer van de camera moet aanpassen om te voorkomen dat de camera direct wordt uitgeschakeld; schakel de instelling voor automatisch uitschakelen in op de langst mogelijke tijdsduur. Hierdoor zal de Eyefi Mobi-kaart stroom krijgen wanneer er bestanden worden overgebracht.

Zorg ervoor dat de camera aan blijft tot alle overdrachten zijn voltooid.

Staat de camera dicht genoeg bij je Android-telefoon of -tablet?

Als de Eyefi Mobi-kaart geen foto's overbrengt, zet de camera dan dichter bij je Android-telefoon of -tablet. Maak nog een paar foto's en wacht een minuut of twee om te zien of de kaart de nieuwe foto's overbrengt.

Gebruik je een DSLR-camera van Canon?

Sommige DSLR-camera's schakelen de overdracht van Eyefi-kaarten standaard uit, waardoor de Eyefi Mobi-kaart geen foto's kan overbrengen. Volg de instructies in Draadloze overdracht voor camera's van Canon inschakelen om te waarborgen dat de instelling "Eye-fi Trans." is ingeschakeld.

Zijn Eyefi-overdrachten uitgeschakeld door de camera?

Sommige DSLR-camera's schakelen de overdracht van Eyefi-kaarten standaard uit, waardoor de Eyefi Mobi-kaart geen foto's kan overbrengen. Controleer of de Eyefi-functionaliteit van je kaart is uitgeschakeld door de camera.

Als je een Nikon-camera hebt, volg dan de instructies in Draadloze overdracht voor Nikon-camera's voor meer informatie.

Nog steeds problemen?

Als je alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en de Eyefi Mobi-kaart brengt nog steeds geen foto's over, dan kun je het beste contact opnemen met de Klantenondersteuning van Eyefi.