Probleemoplossing voor iPhone- en iPad-setup

Voltooi de volgende stappen om de Eyefi Mobi-kaart in te stellen:

1. Profiel Eyefi-kaart installeren
  2. Maak een foto
  3. Maak verbinding met het netwerk van de kaart
  4. Breng foto's over

1. Profiel Eyefi-kaart installeren

Heb je een profiel voor je Eyefi Mobi-kaart ingesteld?

Voor iPhone, iPad en iPod touch is het nodig een netwerkprofiel te installeren zodat je Eyefi Mobi-kaart verbinding kan maken met en informatie kan overbrengen naar je apparaat.

Ga akkoord met de opdrachten op het scherm om het profiel in te stellen:

1. Tik in het scherm Install Profile (profiel installeren) op Install (installeren)
    Notitie: deze stappen zijn voor iOS 8; als uw Apple toestel iOS 7 gebruikt, tik dan op Install (Installeren), daarna op Install Now (Nu Installeren)
  2. Voer de pincode van je telefoon in (als deze functie is ingeschakeld)
  3. Tik op Install (Installeren)
  4. Tik nogmaals op Install (Installeren)
  5. Tik in het scherm Profile Installed (profiel geïnstalleerd) op Done (gereed)

Waarom moet ik een pincode invoeren?

Wanneer je de Eyefi Mobi-app voor het eerst installeert, is het nodig de pincode van je iPhone, iPad of iPod touch in te voeren. Dit is een normale vereiste voor het installeren van een nieuw profiel op een Apple-apparaat. De pincode is gelijk aan de code die je gebruikt om je apparaat te ontgrendelen, als die beveiligingsfunctie is ingeschakeld.

2. Maak een foto

Zit de Eye-Fi Mobi-kaart in de camera?

Zorg ervoor dat de Eyefi Mobi-kaart in de camera zit.

Heb je al foto's genomen?

Tijdens het setup-proces moet in elk geval één foto worden gemaakt, zodat de Eyefi Mobi-kaart verbinding kan maken met je apparaat.

Maak je foto's in .JPG-indeling?

Eyefi Mobi-kaarten brengen alleen .JPG-foto's over.

3. Maak verbinding met het netwerk van de kaart

Is de iPhone of iPad verbonden met het draadloze netwerk van de Eyefi Mobi-kaart?

Maak een paar foto's zodat de Eyefi Mobi-kaart een eigen Wi-Fi-netwerk kan aanmaken; dit werkt alleen als er al een Eyefi-kaartprofiel is geïnstalleerd.

Ga vervolgens naar Settings (instellingen) en de Wi-Fi settings (WiFi-instellingen). Kies het netwerk "Eye-Fi Card XXXXXX". Dit zal er ongeveer als volgt uitzien:

Het kan een minuutje duren voordat het Apple-apparaat het netwerk van de Eye-Fi-kaart ziet.

Nadat je verbinding hebt gemaakt met het netwerk van de Eye-Fi-kaart, ga je terug naar de Eyefi Mobi-app. Je foto's worden waarschijnlijk al overgebracht en je zal waarschijnlijk het hoofdscherm van de app zien.

OPMERKING: Als je de camera uitschakelt, zal het netwerk van de Eye-Fi-kaart worden uitgeschakeld; je Apple-apparaat zal automatisch opnieuw verbinding maken met eerder bekende netwerken. Als je later probeert foto's over te brengen en het Apple-apparaat is verbonden met een ander netwerk, moet je handmatig opnieuw verbinding maken met het netwerk van je Eye-Fi-kaart.

4. Breng foto's over

Heeft de Eyefi Mobi-kaart stroom?

De camera moet ingeschakeld zijn zodat de Eyefi Mobi-kaart foto's kan overbrengen. Het kan voorkomen dat je de instellingen voor energiebeheer van de camera moet aanpassen om te voorkomen dat de camera direct wordt uitgeschakeld; schakel de instelling voor automatisch uitschakelen in op de langst mogelijke tijdsduur. Hierdoor zal de Eyefi Mobi-kaart stroom krijgen wanneer er bestanden worden overgebracht.

Zorg ervoor dat de camera aan blijft tot alle overdrachten zijn voltooid.

Staat de camera dicht genoeg bij je telefoon of tablet?

Als de Eyefi Mobi-kaart geen foto's overbrengt, zet de camera dan dichter bij de telefoon of tablet. Maak nog een paar foto's en wacht een minuut of twee om te zien of de kaart de nieuwe foto's overbrengt.

Gebruik je een DSLR-camera van Canon?

Sommige DSLR-camera's schakelen de overdracht van Eyefi-kaarten standaard uit, waardoor de Eyefi Mobi-kaart geen foto's kan overbrengen. Volg de instructies in Draadloze overdracht voor camera's van Canon inschakelen om te waarborgen dat de instelling "Eye-fi Trans." is ingeschakeld.

Zijn Eyefi-overdrachten uitgeschakeld door de camera?

Sommige DSLR-camera's schakelen de overdracht van Eyefi-kaarten standaard uit, waardoor de Eyefi Mobi-kaart geen foto's kan overbrengen. Controleer of de Eyefi-functionaliteit van je kaart is uitgeschakeld door de camera.

Als je een Nikon-camera hebt, volg dan de instructies in Draadloze overdracht voor Nikon-camera's voor meer informatie.

Nog steeds problemen?

Als je alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en de Eyefi Mobi-kaart brengt nog steeds geen foto's over, dan kun je het beste contact opnemen met de Klantenondersteuning van Eyefi.