Mobi Pro RAW Ondersteuning

Eyefi Mobi Pro ondersteunt RAW-overdrachten. Het volgende artikel verschaft details over hoe Eyefi Mobi-apps en Eyefi Cloud uw RAW-afbeeldingen verwerken:

Hoe schakel ik RAW-overdracht in?

Zie de volgende artikels voor informatie over het inschakelen van RAW-overdracht in Eyefi Desktop Transfer:

RAW-overdracht inschakelen voor iPhone en iPad:

1. Tik op de Menu knop
  2. Tik op het instellingenicoontje
  3. Tik op Imports
  4. Tik op Receive RAW (ontvangen)

RAW-overdracht inschakelen op Android:

1. Tik op de Menu knop
  2. Tik op Settings (instellingen)
  3. Tik op Imports
  4. Tik op Receive RAW (ontvangen)

Hoe brengt Mobi Pro RAW-foto's over?

Eenmaal ingeschakeld verschilt de werking van RAW-overdracht afhankelijk van het platform waarnaar u uw foto's overbrengt.

Op Windows en Mac:

1. Eerst brengt uw Mobi Prokaart uw RAW-foto's over naar uw computer via de Eyefi Desktop Transfer app
  2. De Eyefi Desktop Transfer app bewaart uw RAW-foto's in uw voorgeselecteerde mappen
  3. De Eyefi Desktop Transfer app synchroniseert uw RAW-foto's naar Eyefi Cloud

Op Android, iPhone, en iPad:

1. Eerst brengt uw Mobi Prokaart uw RAW-foto's over naar uw mobiele apparaat
  2. De Eyefi Mobi app synchroniseert uw foto's naar Eyefi Cloud
  3. De Eyefi Mobi app creëert vervolgens een hoogwaardig JPG-kopie van uw RAW-foto en verwijdert de RAW-foto's uit de opslagruimte van de app in uw telefoon; als u zowel RAW als JPG-foto's van uw Mobi Prokaart naar uw mobiele apparaat overbrengt, dan zal de app voor beide versies van de foto een miniatuur weergeven

U kunt Eyefi Desktop Transfer ook configureren om uw foto's automatisch naar uw desktop te downloaden nadat u ze naar Eyefi Cloud heeft geüpload:

Opmerking:Als u bij de instellingen heeft aangegeven dat foto's in uw camerarol of galerij dienen te worden bewaard, dan zullen de RAW-foto's op uw mobiele apparaat blijven.

Hoe beheert Eyefi Cloud RAW-foto's?

Als de Eyefi Mobi app of Eyefi Desktop Transfer app eenmaal uw RAW-foto's naar Eyefi Cloud uploaden, creëren wij hoogwaardige JPG-kopieën van uw RAW-foto's. In Eyefi Mobi voor mobiele apparaten zal de weergegeven afbeelding altijd een hoogwaardig JPG-kopie zijn, zelfs als u zowel RAW als JPG naar uw telefoon of tablet overbrengt. In de Eyefi web app verschijnen deze JPG-kopieën naast uw RAW-foto's:

U kunt in de mobiele app zien welke foto's RAW zijn door de EXIF data van het bestand te controleren:

Voor iPhone en iPad:

1. Tik op de foto die u wilt controleren
  2. Tik op het informatieicoontje
  3. Houd de tab ingedrukt en schuif omhoog om meer informatie weer te geven

Op Android:

1. Tik op de foto die u wilt controleren
  2. Tik op de menuknop
  3. Tik op Details

Houdt u rekening met de volgende beperkingen voor RAW-foto's in Eyefi Cloud:

• Eyefi Cloud zal uw RAW-foto's slechts 30 dagen bewaren; na 30 dagen verwijdert Eyefi Cloud de RAW-versie van uw foto en behoudt de hoogwaardige JPG
  • U kunt uw RAW-foto op elk moment binnen 30 dagen downloaden waarna u een hoogwaardig JPG-kopie van het origineel kunt downloaden
  • Gebruikers kunnen RAW-foto's niet uitsnijden, roteren of op enige andere wijze bewerken
  • Indien u RAW-foto's deelt via Eyefi-apps en Eyefi Cloud, zullen uw ontvangers alleen in staat zijn om JPG-versies van die foto's te downloaden
  • IFTTT bezorgt momenteel alleen JPG-bestanden vanuit Eyefi Cloud