Canon Instelling

Er zijn een aantal dingen die de moeite waard zijn op te merken over uw Canon camera wanneer u het gebruikt met uw Eyefi kaart.

Eyefi Connected Camera's

Bepaalde Eyefi Connecte camera's schakelen de Eyefi Mobikaart draadloze functionaliteit standaard uit, wat ervoor zorgt dat uw Eyefi Mobi niet draadloos foto's kan verzenden. Als uw Eyefi Connectedcamera geen foto's kan verzenden, controleer of uw Eyefi Mobikaart functionaliteit is uitgeschakeld. Volg onderstaande instructies op voor uw specifieke camera om de Eyefifunctionaliteit in te schakelen. Om te zien of uw camera Eyefi Connected is kunt u kijken op onze camera compatibiliteitshulpmiddel .

1. Met de Eyefi Card in uw camera, druk op de MENU knop
  2. Ga naar het eerste gele sleutel tabblad
  3. De laaatst vermelde optie is Eye-Fisettings
  4. Markeer en kies Set
  5. Selecteren Eye-Fi trans. en selecteerEnable
  6. Klik op de MENU knop

U kunt het batterijleven verlengen door deze optie in te stellen op ‘Disable’ als u niet van plan bent foto's over te brengen.

InEyefi Connected camera's zal een klein WiFi lichtje aangaan als uw foto's klaar zijn om overgebracht te worden. Dit is een teken dat uw camera een signaal naar uw ontvangende apparaat zendt.

Er is nog een instelling waarmee u de verbindingsgegevens van uw kaart kunt zien, zoals de verbindings status, MAC adres en Firmware Versie. Het MAC adres kan handig zijn als u verschillende camera's/kaarten in gebruik heeft. Op uw mobiele apparaat ziet u de laatste zes cijfers van uw MAC adres ond er uw WiFi instellingen op uw mobiele apparaat.

Niet-Eyefi Connected camera's

In onze ervaring zijn er zeer weinig Canon camera's die nie met Eyefi werken. Mocht uw camera niet Eyefi Connected zijn, volg dan gewoon de normale instellingsopties en overbrengen zou zonder enig probleem moeten beginnen. U kunt nog steeds de zes laatste cijfers van uw MAC adres in uw WiFi instellingen zien op uw mobiele apparaat.

Shooting RAW, JPG of RAW+JPG

Alle Mobi kaarts zijn in staat tot het maken van RAW en JPG formaten. Als u een Mobi ProMobi Pro kaart heeft, kunt u ook uw RAW foto's overbrengen, samen met uw JPGs. U kunt het formaat van uw afbeeldingen selecteren onder 'Afbeeldingskwaliteit' instelling van uw cameramenu. Afhankelijk van het model van uw camera, kunnen de keuzen variëren. Als u een dual slot camera heeft, heeft u het extra voordeel dat u RAW bestanden kunt selecteren voor de ene kaart en JPG bestanden voor de andere. Voor aanvullende informatie over welk soort te selecteren en de voordelen daarvan gaat u naar dit artikel op RAW versus JPG en waarom. Hier voglen twee typische menu weergaven om uw bestandsoort in te stellen op Canon camera's

Selective/Priority Overbrengen

Selective & Priority overbrengen biedt u een manier om foto's over te brengen die 'Write Protect' zijn. Afhankelijk van het soort Mobi kaart dat u heeft, kan het overbrengen van geselecteerde foto's variëren. Originele Mobi kaarten maken gebruik van Priority overdracht, waar afbeeldingen die 'beschermd' zijn eerder overgebracht worden dan de afbeeldingen die dat niet zijn. Voor Mobi Pro kaarten moet deze optie ingeschakeld worden met de Desktop applicatie op uw PC of Mac. Ga naar dit artikel over hoe selectieve overdracht te configureren .

Als u klaar bent om de afdelingen te selecteren die u wilt, ga dan gewoon naar 'Menu' op uw Cano camera en kies de menu instelling voor Protect Images zoals hieronder getoond. Scroll door uw foto's en 'bescherm' die foto's die u wilt overbrengen.

Geselecteerde Canon camera's, zoals de 7D of 5D Mark iii beschikken over een ‘RATE’ knop, die u kunt reprogrammeren in een ‘Protect’ knop om uw foto's te beschermen zonder naar een menu te hoeven gaan. Om dit te configueren, ga naar uw hulpmiddelen menu optie voor de ‘Rate’ kop en stel het in op ‘Protect’ Eenmaal geconfigureerd, bekijkt u uw afbeeldingen en klikt u p de ’Rate’ knop voor elke afbeelding die u wilt overbrengen door Priority of Selective, afhankelijk van uw kaartsoort.