Foton överförs inte från kortet

Det finns flera faktorer att beakta när Eyefi Mobi-kortet inte laddar upp foton. Det är viktigt att tänka på att det enda sättet som filer överförs från ett Eyefi Mobi-kort är trådlöst. Det spelar ingen roll vilken typ av enhet kortet är ansluten till; om kortet får ström, försöker det att överföra filer. Vi rekommenderar följande steg om du har problem med överföring av foton från Eyefi Mobi-kortet.

Känner kortet av att det finns väntande överföringar?

Eyefi Mobi-kort överför endast JPG-foton. Du kanske även måste se till att de bilder som ännu inte överförts finns i en mapp som stöds.

Kontrollera att kortet har ström

Om du får problem vid överföring av filer från ditt Eyefi Mobi-kort, se till att din kameras energisparfunktioner är justerade så att den inte stängs av omedelbart. De flesta kameror har möjlighet att justera tiden det tar innan kameran bryter strömmen till kortplatsen. Förläng den tid kameran är på till så lång tid som möjligt via kamerans "Auto Power Off" (Auto avstängning)-inställning. Det här säkerställer att kortet har ström när det behöver överföra filer.

Aktivera trådlös överföring i kameran

Vissa Eyefi-anslutna kameror inaktiverar Eyefi-kortets trådlösa funktioner som standard, vilket förhindrar att ditt Eyefi-kort trådlöst överför bilder och videoklipp. Om din Eyefi-anslutna kamera inte kan överföra foton bör du kontrollera om Eyefi-kortets funktioner är inaktiverade. För Canon-kameror, följ instruktionerna i Aktivera trådlös överföring i Canon-kameror för mer information. För Nikon-kameror, följ instruktionerna i Aktivera trådlös överföring i Nikon-kameror för mer information.

Kan kortet ansluta till din smarttelefon eller surfplatta?

När ett Eyefi Mobi-kort är på i en kamera kommer det försöka att överföra filer till den smarttelefon eller surfplatta som det är ihopparat med. Det är viktigt att du är säker på att din smarttelefon eller surfplatta känner igen ditt Eyefi Mobi-kort. Följ installationsanvisningarna för iPhone och iPad eller Android för att bekräfta att din smarttelefon eller surfplatta känner igen ditt Eyefi Mobi-kort som ett trådlöst nätverk. Om du inte kan lägga till Eyefi Mobi-kortet som ett nätverk, är det osannolikt att foton kommer att överföras.

Varianser i nåbarhet

Om du stöter på misslyckade trådlösa överföringar från kameran kan du prova att flytta kameran närmare din smarttelefon eller surfplatta. Ta flera JPG-bilder och vänta en minut eller två och se om kortet överför de nya fotona.

Om allt annat misslyckas

Om du har provat allt ovan och fortfarande inte har fått ditt kort att överföra foton, kan det vara bäst att kontakta Eyefi Kundtjänst.