Eyefi Mobi Desktop – vanliga frågor: Windows

Eyefi Mobi Eyefi Mobi Desktop systemkrav:

• Windows 7, 8 eller 8.1 Pro
  • Microsoft .NET 3.5 framework
  • Windows-dator med ett wifi-kort (maskinvara) som är påslaget
  • 2 GB ram-minne
  • 20 MB tillgängligt hårddiskutrymme

Du måste ta bort alla tidigare versioner av Eyefi-mjukvara (Eyefi Center eller Mobi Desktop Receiver) innan du installerar Eyefi Mobi Desktop.

Kommer Eyefi Mobi Desktop för Windows att fungera med alla Eyefi-kort?

Eyefi Mobi Desktop fungerar endast med Eyefi-kort. Det är inte kompatibelt med ProX2, Connect X2 eller andra generationer av Eyefi-kort.

Kan jag ha Eyefi Mobi Desktop och Eyefi Center-programvaran installerad på samma gång?

Du måste välja att antingen installera Eyefi Mobi Desktop eller Eyefi Center på datorn, man kan inte ha dem båda installerade samtidigt.

Kommer Eyefi Mobi Desktop att fungera med min Windows 8 RT eller Surface RT-tabletdator?

Eyefi Mobi Desktop fungerar endast på 8 eller 8.1 Pro-system med en Intel- eller AMD-processor. Eyefi Mobi Desktop stöder inte ARM-baserade enheter.

Om jag har en Mac, kan jag köra Eyefi Mobi Desktop för Windows i en virtuell maskin?

Eyefi Mobi Desktop måste ha direkt tillgång till datorns trådlösa kort. Därför kommer Windows-versionen av Eyefi Mobi Desktop inte att kunna köras i en virtuell PC-miljö på en Mac.

Hur ska jag stoppa överföring av foton till datorn och överföra dem till min smarttelefon eller surfplatta istället?

Om du vill förhindra att en Eyefi Mobi Desktop ansluts automatiskt och överför foton från ditt Eyefi Mobi-kort till datorn klickar du på Eyefi-ikonen i aktivitetsfältet och avslutar programmet.

Om du vill återaktivera överföring av foton till datorn kör du bara Eyefi Mobi Desktop igen från Start-menyn eller Start-skärmen.

Kan jag överföra mina foton på Eyefi Mobi-kortet till en nätverksenhet?

Eftersom Eyefi Mobi Desktop ansluter direkt till Eyefi Mobi-kort har du inte tillgång till andra nätverksresurser under överföring av foton. Nätverksdiskar, e-post, internet och andra nätverksanslutna tjänster kommer att återupptas automatiskt när Eyefi Mobi-kortet har överfört alla väntande foton till datorn och kameran har stängts av.

Kan jag överföra foton från Eyefi Mobi-kortet till flera enheter samtidigt?

För närvarande kan Eyefi Mobi-kortet endast överföra foton till en enhet i taget (en smarttelefon, en surfplatta eller en dator). Efter att Eyefi Mobi-kortet har överfört ett foto markerar Eyefi det fotot på ett sätt som förhindrar att det överförs till ytterligare en enhet.

Om jag har min dator kopplad till ett kabelanslutet nätverk, men den ändå har ett trådlöst kort, kommer mina Eyefi Mobi-överföringar fortfarande att fungera?

Om du är ansluten till ett kabelanslutet nätverk men ditt trådlösa kort är aktivt, kanske inte Eyefi Mobi Desktop kan växla automatiskt till ditt Eyefi Mobi-kort. I det här fallet ska du se till att kameran är påslagen och leta efter Eyefi Mobi-kort i listan över trådlösa nätverk. Överföringar ska fungera som förväntat när du ansluter manuellt till Eyefi Mobi-kortet.