Importera foton till Lightroom

Du kan använda Lightrooms Auto Import-funktion för att "hålla utkik" efter nya foton från ditt Eyefi Mobi-kort för att fota, redigera och presentera porträtt nästan i realtid.

Ställa in Lightroom till att autoimportera från ett Eyefi Mobi-kort

1. Öppna Eyefi Mobi Desktop och se till att du har en lokal målplats för dina foton. Se även till att du har markerat Organize by date taken (Organisera enligt fotograferingsdatum) vilket förhindrar Lightroom från att importera foton från tidigare sessioner.
  2. Ta ett par foton. Detta tvingar Eyefi Mobi Desktop att skapa en mapp för foton för fotograferingsdagen.
  3. Bläddra till den mapp som du angav i steg 1 och ta bort fotona du tog i steg 2. Lightroom kommer endast att låta dig importera automatiskt till en tom mapp. Om du inte tar bort de överblivna fotona kommer Lightroom att uppmana dig att göra det senare, men det är bäst att göra det nu.
  4. Starta Lightroom och skapa en Watched Folder (Övervakad mapp) som Lightroom automatiskt importerar. Gå till File (Arkiv) > Auto Import > Auto Import Settings (Autoimportera-inställningar).
  5. Välj choose (Markera) till höger om den Watched Folder (Övervakade mappens) sökväg och bläddra till den mapp där du tog bort bilder i steg 3 och klicka på OK
    Du kan också låta Lightroom kopiera foton till en annan mapp. Detta gör det enkelt att exportera hela katalogen till en annan dator för slutbearbetning på annan plats.
  6. Gå till File (Arkiv) > Auto Import > Enable Auto Import (Aktivera Autoimportera).
  7. Börja fotografera. Det kan ta ungefär en minut för bilder att överföras till Lightroom. När du fotar kommer du att se Eyefi Mobi miniatyrbild-förhandsgranskning medan fotona överförs till datorn och visas sedan i Lightroom.
  8. Välj den sista bilden i filmklippet i utvecklingsmodulen; detta kommer att säkerställa att det nyaste fotot kommer att ersätta den sista som visas. Om du väljer ett foto i mitten av filmremsan kommer nya foton att läggas till i slutet av filmremsan, men fokus kommer att ligga på den valda bilden.