Säkerhetskopiera dina foton via USB-kabel eller SD-kortläsare på Windows

Om du har ett stort antal foton på ditt Eyefi Mobi-kort, kanske du vill säkerhetskopiera dina foton för att ge utrymme för fler foton. Men på grund av hur Eyefi Mobi-kortet markerar foton som "överförda" behöver du utföra den säkerhetskopieringen via USB-kabel eller en SD-kortläsare.

Det kan finnas situationer där du inte kan överföra foton trådlöst från ditt Eyefi Mobi-kort; du kan ha problem med telefonen eller surfplattan, din dator kanske inte tillåter trådlösa överföringar från ditt Eyefi Mobi-kort eller så kan du ha tagit foton i RAW-format. Innan du överför foton via USB rekommenderar vi följande felsökningsartiklar:

Säkerhetskopiera manuellt dina foton

Överför foton manuellt till datorn via en USB-kabel genom att följa dessa steg:

1. Anslut USB-kabeln till kameran
  2. Anslut USB-kabeln till datorn
  3. Starta kameran
  4. Öppna Utforskaren i Windows
  5. Klicka på kamerans namn i den vänstra navigationsmenyn eller under Devices and drives (Enheter och hårddiskar)
  6. Öppna kamerans fotolagringskatalog (platsen varierar från kamera till kamera - om du inte är säker på var katalogen ligger, se kamerans manual)
  7. Välj de foton du vill flytta och kopiera, klistra sedan in eller dra dem till önskad målmapp

Överför foton manuellt till datorn via en SD-kortläsare genom att följa dessa steg:

1. Sätt in Eyefi Mobi-kortet i SD-kortläsaren
  2. Öppna Utforskaren i Windows
  3. Klicka på ditt Eyefi Mobi-kort (som troligen kommer att vara Disk F:) i den vänstra navigationsmenyn eller under Devices and drives (Enheter och hårddiskar)

OBS! Ditt Eyefi Mobi-kort kan ha namngivits efter din kameramodell när du formaterade kortet i kameran
  4. Öppna mappen DCIM
  5. Öppna mappen för din kamera (om du har flera kameror kommer ditt Eyefi Mobi-kort att skapa en mapp för varje)
  6. Välj de foton du vill flytta och kopiera, klistra sedan in eller dra dem till önskad målmapp