Felsök Android-installation

Följ dessa steg för att ställa in ditt Eyefi Mobi-kort:

1. Ta en bild
  2. Överför foton

1. Ta en bild

Är Eyefi Mobi­kortet isatt i kameran?

Se till att Eyefi Mobi­kortet är isatt i kameran.

Har du tagit några foton än?

Du måste ta minst ett foto under installationen så att Eyefi Mobi-kortet kan ansluta till din Android-enhet.

Tar du foton i JPG-format?

Eyefi Mobi-kort överför endast foton i JPG-format.

2. Överför foton

Får ditt Eyefi Mobi-kort ström?

Kameran måste vara påslagen så Eyefi Mobi-kortet kan överföra foton. Du kan behöva justera kamerans inställningar för strömhantering för att förhindra att det omedelbart stängs av, ställ kamerans "Automatisk avstängning"-inställning till längsta möjliga tid. Det här säkerställer att Eyefi Mobi-kortet har ström när det behöver överföra filer.

Se till att din kamera är påslagen tills alla överföringar är klara.

Är kameran tillräckligt nära din Android-telefon eller surfplatta?

Om Eyefi Mobi-kortet inte överför foton kan du flytta kameran närmare din Android-telefon eller surfplatta. Ta flera foton och vänta en minut eller två och se om kortet överför de nya fotona.

Använder du en Canon DSLR-kamera?

Canons DSLR-kameror inaktiverar Eyefi-kortets överföringar som standard, vilket förhindrar att Eyefi Mobi-kortet från överföra fotona. Följ instruktionerna i Aktivera trådlös överföring i Canon-kameror för att se till att kameran har "Eye-Fi Trans." inställningen aktiverad.

Har din kamera inaktiverat Eyefi-överföringar?

Vissa kameror inaktiverar Eyefi-kortets överföringar som standard, vilket förhindrar att Eyefi Mobi-kortet från överföring fotona. Kontrollera om din kamera har inaktiverat kortets Eyefi-funktionalitet.

Om du har en Nikon-kamera, följ instruktionerna i Aktivera trådlös överföring i Nikon.

Har du fortfarande problem?

Om du har provat allt ovan och fortfarande inte har får ditt Eyefi Mobi-kort att överföra foton, kontakta Eyefi Kundtjänst för mer hjälp.