Eyefi Cloud återbetalningspolicy

Medlemskap i Eyefi Cloud berättigar inte till återbetalningar. Du kan radera ditt Eyefi Cloud-konto genom att besöka app.eyefi.com, öppna dina kontoinställningar och välja radera konto. Raderingen av ditt Eyefi Cloud-konto kommer att avbryta din medlemsprenumeration i slutet av din nuvarande faktureringsperiod. När du raderar ditt Eyefi Cloud-konto kommer du inte längre att kunna synka foton mellan dina enheter, men alla foton på dina enheter kommer fortsätta att vara tillgängliga. Eyefi kommer inte att tillhandahålla återbetalningar eller tillgodohavanden vid uppsägning.

Saker att tänka på vid radering av ett konto i Eyefi Cloud:

  • På Apple-enheter är det inte säkert att de foton som är kvar på din enhet har ursprunglig upplösning. Foton med ursprunglig upplösning skickas till Eyefi Cloud och versioner med hög kvalité men lägre upplösning lagras på din enhet för att spara utrymme. Du kan ladda ner versioner med ursprunglig upplösning från app.eyefi.com innan du raderar ditt konto. 
  • Om du någon gång tar bort och ominstallerar Eyefi Mobi-appen efter raderingen av ett konto, kommer alla dina Eyefi-foton att raderas från din smartphone eller surfplatta vid borttagning av appen. Därför kommer inga tidigare överförda foton att dyka upp om du ominstallerar appen.
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan