Mobi Pro RAW-support

Eyefi Mobi Pro stöder RAW-överföringar. Den följande artikeln ger detaljer om hur Eyefi Mobi-appar och Eyefi Cloud hanterar dina RAW-bilder:

Hur gör jag för att aktivera RAW-överföring?

Vänligen läs följande artiklar för mer information om hur RAW-överföring i Eyefi-skrivbordsöverföring aktiveras:

För att aktivera RAW-överföring i iPhone och iPad:

1. Knacka på meny-knappen
  2. Knacka på inställnings-ikonen
  3. Knacka på Importeringar
  4. Knacka på Ta emot RAW

För att aktivera RAW-överföringar i Android:

1. Knacka på Meny-knappen
  2. Knacka på Inställningar
  3. Knacka på Importeringar
  4. Knacka på Ta emot RAW

Hur överför Mobi Pro RAW-foton?

När RAW-överföring är aktiverad fungerar den olika beroende på vilken plattform du överför dina foton till.

I Windows och Mac:

1. Först överför ditt Mobi Pro-kort dina RAW-foton till din dator via Eyefi-skrivbordsöverförings-appen.
  2. Eyefi]-skrivbordsöverförings-appen lagrar dina RAW-foton i dina förvalda mappar
  3. Eyefi]-skrivbordsöverförings-appen synkar dina RAW-foton till Eyefi Cloud

I Android. iPhone och iPad:

1. Först överföring ditt Mobi Pro-kort dina RAW-foton till din mobila enhet
  2. Eyefi Mobi-appen synkar dina foton till Eyefi Cloud
  3. Eyefi Mobi-appen skapar därefter en högkvalitativa JPG-kopia av ditt RAW-foto och raderar därefter RAW-fotona från appens lagringsutrymme i din telefon; om du överför både RAW- och JPG-foton från ditt Mobi Pro-kort till din mobila enhet kommer appen visa miniatyrbilder för båda versionerna av fotot

Du kan även ställa in Eyefi-skrivbordsöverföring att automatiskt ladda ner dina foton till ditt skrivbord efter att du laddat upp dem till Eyefi Cloud:

Notera: Om du har aktiverat inställningar att lagra foton i din Kamerarulle eller ditt Galleri kommer RAW-fotona vara kvar i din mobila enhet.

Hur hanterar Eyefi Cloud RAW-foton?

När Eyefi Mobi-appen eller Eyefi-skrivbordsöverföring laddar upp dina RAW-foton till Eyefi Cloud skapar vi högkvalitativa JPG-kopior av dina RAW-foton. I Eyefi Mobi för mobila enheter är den visade bilden alltid en högkvalitativ JPG-kopia även om du överfört både RAW och JPG till din telefon eller tablett. I Eyefi-webbappen syns dessa JPG-kopior intill dina RAW-foton:

Du kan kontrollera vilka foton som är RAW i mobilappen genom att titta på filens EXIF-data:

På iPhone och iPad:

1. Knacka på fotot du vill kontrollera
  2. Knacka på info-ikonen
  3. Tryck på fliken och dra uppåt för att se mer fil-information

I Android:

1. Knacka på fotot du vill kontrollera
  2. Knacka på meny-knappen
  3. Knacka på Detaljer

Vänligen var medveten om följande begränsningar för RAW-foton i Eyefi Cloud:

• Eyefi Cloud sparar endast dina RAW-foton i 30 dagar; efter 30 dagar raderar Eyefi Cloud RAW-versionen av ditt foto och behåller den högkvalitativa JPG-kopian
  • Du kan ladda ner ditt RAW-foto när som helst inom 30 dagar och därefter kan du ladda ner en högkvalitativ JPG-kopia av originalet
  • Användarna kan inte beskära, rotera eller på annat sätt redigera RAW-foton
  • Om du delar RAW-foton via Eyefi-appar och Eyefi Cloud kommer de du delar till endast kunna ladda hem JPG-versioner av dessa foton
  • IFTTT kan för närvarande endast leverera JPG-filer från Eyefi Cloud