Mobi Pro snabbstartsguide

Välkommen till Mobi Pro och Eyefi Cloud — det ultimata molnuppkopplade WiFi SD-kortet.

Ditt Mobi Pro kort innehåller ett helt år av Eyefi Cloud, vilket ger dig möjligheten att kunna nå alla dina foton från en mängd enheter, inklusive din smartphone, platta, Windows PC, Mac, och till och med en Smart TV.

Detta dokument kommer hjälpa dig kommaigång med Eyefi Mobi och Eyefi Cloud snabbt:

Obs: Du kommer att behöva avinstallera äldre versioner av Eyefi-appar från din dator, smarta telefon eller surfplatta innan du installerar ditt Mobi Pro-kort.

Ställ in Mobi Pro till att överföra till en mobil enhet

Det snabbaste sättet att börja dra nytta av Mobi Pro är genom att använda vår app:

1. Ladda ner den kostnadsfria EyeFi Mobi appen från Apple's App Store, Google Play, eller Kindle App Store.
  2. Följ instruktionerna på skärmen och aktivera ditt kort.
  3. Starta appen och registrera dig för Eyefi Cloud inne i appen för att synka dina foton automatiskt till din smartphone, platta, Windows-PC eller Mac.

Gå till Mobi-appens inställningar och aktivera trådlös RAW-överföring om du vill överföra RAW-filer till din mobila enhet; den är avstängd som grundinställning för mobila enheter.

Du behöver ladda ner och installera Eyefi Mobi Desktop-appen för att konfigurera de mer avancerade Mobi Pro-inställningar inkluderat selektiv överföring, RAW-överföring och stöd för nätverksinfrastruktur.

Ställ in att Mobi Pro ska överföra till en dator

För att aktivera ditt Mobi Pro-korts mest avancerade funktioner, såsom selektiv överföring och överföring av filer via ett existerande hem- eller studionätverk behöver du konfigurera inställningarna via en av Eyefi Mobi Desktop-apparna.

1. Ladda ner Eyefi Mobi Desktop-appen.
  2. Installera applikationen och följ instruktionerna på skärmen för att aktivera ditt Mobi Pro-kort
  3. Skaffa ett Eyefi Cloud-konto (ett år ingår i ditt Mobi Pro-köp). Eyefi Cloud synkroniserar dina foton till alla dina enheter direkt.

För mer detaljerade installationsinstruktioner vänligen se Installera Mobi Pro till Windows och Installera Mobi Pro till Mac.

Konfigurera avancerade Mobi Pro-inställningar

1. Välj Konfigurera avancerade alternativ när du får valet eller gå till Eyefi Mobis skrivbordsapps Alternativ- eller Egenskaper-meny.
  2. Placera din Mobi Pro i den bifogade kortläsaren och stoppa in den i USB-porten eller stoppa in Mobi Pro-kortet i din SD-kortslucka.
  3. Välj de avancerade inställningar du vill konfigurera:
    • Trådlös RAW-överföring: RAW-överföing är påslågen i grundinställningen. Om du tar foton i RAW med din kamera kommer de filerna överföras automatiskt och trådlöst till din mobila enhet eller dator.
      Om du vill överföra RAW-filer till din mobila enhet behöver du aktivera trådlös RAW-överföring i Mobi-appens inställningar; den inställningen är avslagen i grundinställningen för mobila enheter.
    • Selektivt överföringsläge: I grundinställningen överför ditt Mobi Pro-kort varje foto du ta automatiskt. Om du aktiverar Selektivt överföringsläge kommer du behöva använda skydd- eller låstangenten på din kamera för att markera de foton eller videor du önskar överföra trådlöst.
    • Infrastrukturnätverk: Den här funktionen låter dig lägga till ditt Mobi Pro-kort till ett hem- eller studionätverk så du kan ansluta dig till det utan att koppla ifrån din dator från Internet eller andra nätverksanslutningar. Vi rekommenderar att du endast ansluter till pålitliga Wi-Fi-nätverk. Den här funtionen är inte designad att fungera med publika Wi-Fi-nätverk. Om ett infrastrukturnätverk inte är tillgänglig kommer ditt Mobi Pro-kort fortfarande ansluta via sitt egna direkta nätverk.
      Märk: om du vill använda infrastruktursupport med en smarttelefon eller surfplatta måste du vara inloggad med ett Eyefi Cloud-konto.

Du behöver tillgång till en Windows-PC (Windows 7 eller senare krävs) eller en Mac (OS X 10.10—Yosemite eller senare krävs) är du vill ändra ditt Mobi Pro-kort avancerade funktioner.

Nu är det hög tid att gå ut och börja ta foton!