Smart Tags Översikt

Eyefi Cloud Smart Tags ordnar dina foton i kategorier automatiskt, utan att du behöver lyfta ett finger. När du laddar upp foton till Eyefi Cloud, kommer Smart Tag-tekniken att analysera dina foton och tillämpa en algoritm för att tagga dem efter innehåll. När Eyefi Cloud har tilldelat Smart Tags till dina foton, kan du visa dem, söka bland dem och dela dem enligt den ordning efter innehåll som redan har gjorts.

Dessutom tilldelar Smart Tags både primära och sekundära taggar. Vissa fraser som "Djur," "Evenemang" eller "Mat och dryck" är alla primära taggar. Sekundära taggar hör samman med primära taggar, som djurarter (Hundar, Katter eller Hästar är några sekundära taggar), typer av evenemang (Sport, Nattliv eller Semester är några sekundära taggar), och typer av mat och dryck (Grillat, Tårtor, Vin och så vidare). Varje primär kategori av taggar har flera sekundära taggar, så att du ska kunna organisera dina foton bättre.

Observera:Innan du aktiverar Smart Tags, se till att du använder Eyefi Cloud på det språk du önskar att dina Smart Tags ska visas på. Du kan ställa in språket på din Kontosida i din Eyefi Web app.

Att aktivera eller stänga av Smart Tags

Smarta taggar är aktiverade i grundinställningen för nya Eyefi Cloud-medlemskap. De kan aktivera och inaktivera Smarta taggar med hjälp av följande steg:

1. Logga in på Eyefi-appen på internet.
  2. Klicka på ikonen för ditt konto
  3. Klicka på Account (Konto)
  4. Klicka på Change your Smart Tag preferences (Ändra Smart Tag-inställningar)
  5. Klicka på Enable Smart Tags (Aktivera Smart Tags)

Observera: När du aktiverar Smart Tags för första gången, kan det ta lite tid för Eyefi Cloud att bearbeta ditt fotobibliotek. Men alla foton som du laddar upp till Eyefi Cloud efter att du aktiverat Smart Tags kommer att bearbetas omedelbart.

Exempel på Smart Tags

De följande är primära taggar med sådana sekundära taggar som Smart Tags kommer att lägga till:

• Djur: Husdjur, havsdjur, reptiler, och andra vilda djur
  • Evenemang: Semesterresor, sport, nattliv och vattenlek
  • Mat och dryck: Bakat, grillat, grönsaker, drycker och annan mat
  • Inomhus: Rum, kök och andra platser inomhus
  • Information: Skyltar, kvitton, röntgenbilder och liknande
  • Maskiner: Bilar, flygplan och andra transportmedel, plus musikinstrument, teknik och andra föremål
  • Natur: Moln, växtlighet, berg, solnedgångar, vatten och andra miljöer
  • Utomhus: Andra platser utomhus
  • Människor: Porträtt, grupper och andra foton av människor
  • Byggnader: Hus, broar, byggnader och andra konstruktioner
  • Diverse föremål: Det finns även primära taggar som inte har några sekundära tagger, som exempel smycken, porslin, möbler eller andra föremål som inte passar under någon av beskrivningarna ovan.